Prăjitură cu tahini și sirop de miere
Mierea este un ingredient de bază în deserturile arăbești.
06 Iulie 2015, 07:11
In reteta de prajitura cu miere si tahini untul este inlocuit cu pasta de susan. Asta nu inseamna ca desertul nu va fi pufos mai multe zile, chiar daca nu are unt. Doar ca este posibil ca aroma de portocala sa duca rapid la disparitia prajiturii de pe masa.
Ingrediente
250 g de faina, un plic de praf de copt, 50 g de amidon de porumb, un ou, 100 g de zahar, un praf de sare, 3 lingurite de apa de portocal, 350 ml de suc de portocale, coaja unei portocale bio, 180 g de tahini, 75 g de coaja de portocale confiata, 2 linguri de seminte de susan coapte, 2 linguri de miere.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Amestecati intr-un vas faina, praful de copt, amidonul, sare, zahar si coaja portocalei bio, data pe razatoare.
In alt vas, amestecati tahini, suc de portocale si o lingurita de apa de portocal. Cand pasta de susan s-a dizolvat bine, adaugati ou si amestecati bine. Adaugati faina in trei reprize, amestecand de fiecare data.