Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine
Un desert dulce, ușor de realizat, plin cu zmeură, înghețată și fagure de albine, perfect pentru a te răcori și a-ți îndulci orice zi de vară.
05 Iunie 2015, 10:10
Ingrediente
250 g biscuiți cu caramel, 85 g unt topit, 500 g înghețată de vanilie, 400 g zmeură, 150 g fagure de albine zdrobit, 150 ml smântână, 100 g zahăr brun, 75 g unt.
Pentru blat, pune biscuiții într-un robot de bucătărie și pulsează până când obții firimituri. Adaugă untul topit și amestecă până când se obține o compoziție omogenă.
Pune într-o tavă de tartă, apasă și întinde cu o lingură, inclusiv pe margini. Lasă la rece 30 de minute, până când prepari umplutura.
Scoate înghețata din congelator cu 20 de minute înainte să o folosești. Păstrează puțină zmeură pentru decor, iar cantitatea rămasă vărs-o într-un bol și zdobeste fructele cu o furculița. Când înghețata devine mai puțin tare, pune-o într-un alt recipient peste care adaugă zmeură și jumătate de fagure, pe care îl tai în bucățele mici.
Amestecă totul bine, dar ai grijă ca înghețata să nu fie complet topită.
Citește continuarea rețetei pe curademiere.ro.Citește continuarea rețetei pe curademiere.ro.