Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine
Un desert dulce, ușor de realizat, plin cu zmeură, înghețată și fagure de albine, perfect pentru a te răcori și a-ți îndulci orice zi de vară.
22 Iunie 2015, 07:41
250 g biscuiti cu caramel, 85 g unt topit, 500 g inghetata de vanilie, 400 g zmeura, 150 g fagure de albine zdrobit, 150 ml smantana, 100 g zahar brun, 75 g unt.
Pentru blat, pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si pulseaza pana cand obtii firimituri. Adauga untul topit si amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Pune intr-o tava de tarta, apasa si intinde cu o lingura, inclusiv pe margini. Lasa la rece 30 de minute, pana cand prepari umplutura.
Scoate inghetata din congelator cu 20 de minute inainte sa o folosesti. Pastreaza putina zmeura pentru decor, iar cantitatea ramasa vars-o intr-un bol si zdobeste fructele cu o furculita. Cand inghetata devine mai putin tare, pune-o intr-un alt recipient peste care adauga zmeura si jumatate de fagure, pe care il tai in bucatele mici.
Amesteca totul bine, dar ai grija ca inghetata sa nu fie complet topita.