Prăjitură Pavlova cu fructe de pădure
Prăjitura Pavlova cu fructe de pădure este un desert delicat, făcut pe bază de bezea, care este crocantă la exterior, dar moale și pufoasă la interior.
02 Octombrie 2015, 06:05
Reteta de mai jos este pentru o prajitura mare, ce poate fi folosita pe post de tort. Secretul unei prajituri Pavlova reusite? Blatul de bezea trebuie copt la foc cat mai mic.
Ingrediente
8 albusuri, 550 g de zahar, doua linguri de amidon de porumb, un litru de smantana pentru frisca, fructe de padure proaspete.
Bate albusurile. De indata ce incep sa se intareasca, adauga, treptat, 450 g de zahar. Dupa ce tot zaharaul a fost incorporat si s-a topit, adauga amidonul si mai mixeaza cateva secunde.
Pune hartie de copt pe cea mai intinsa tava pe care o ai. Intinde bezeaua in doua discuri de 25-30 cm sau intr-un singur disc mare. Coace blaturile de bezea in cuptorul preincalzit la 120 de grade si lasa in jur de o ora si jumatate, chiar mai mult daca ai intins un singur blat. Stinge cuptorul, dar lasa bezeaua la interior sa se usuce cu usa deschisa.
Bate frisca si cand incepe sa se intareasca incorporeaza 100 g de zahar.
Lipeste blaturile intre ele cu frisca si presara fructe intre ele sau, daca ai un singur blat, pune toata frisca deasupra si garniseste cu fructe de padure.