Prepeliță umplută a la Nana (reteţa Kerei Caliţa)
Pentru 4 senatori , fara neveste sau ibovnice, se face trebuinta: 4 prepelite de curand rapuse150 grame ficati din alte sburatoare25 grame pesmet100 mililitri lapte
13 Decembrie 2016, 09:37
100 grame ciuperci
100 grame unt
un pamatuf de patrunjel
20 grame piper negru macinat si ceva boabe (Piper nigrum)
8-16 cuisoare (Syzygium aromaticum)
10 grame sare de mare
Prepelita se bucatareste chiar in ziua sucombarii, orice intarziere este o pierdere din deliciile papilare.
Daca prepelita este tanara , solzii picioarelor au culoarea galbena. Daca este bogata in zile, culoarea acestora este albul .
Se doresc pasari tinere, mult mai tinere decat dansatoarele Operei.
Prepelitele se curata de pene, se flambeaza, se golesc de intestine. Alaturi se mestereste umplutura : ficatii se oparesc, se maruntesc ............
Citeste mai departe pe Kera Calita
Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016