Ascultă Radio Antena Satelor Live

Pui cu sos de caise şi oţet balsamic

Vă prezentăm un preparat delicios şi rafinat, ce combină gustul cărnii de pui cu gustul dulce al caiselor și cu cel acrișor al oţetului balsamic.

18 August 2015, 06:49

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline extra- virgin

2 bucăţi piept de pui ( aprox. 600 g ), tăiate cubuleţe

1 cană supă de pui

1 ceapă mare, tocată

un sfert de cană oţet balsamic

1 cană de caise din conservă sau 20 caise uscate

1 lingură cimbru

o legătură de pătrunjel

sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu-mare.

Adăugaţi pieptul de pui, sarea şi piperul şi lăsaţi aproximativ 5 minute, pâna când carnea se rumeneşte pe margine. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă pe foc încă 3 minute.

Turnaţi apoi oţetul balsamic şi reduceţi focul, astfel încât preparatul să scadă, timp de câteva minute.

Tăiaţi jumătate din cantitatea de caise în bucăţi şi adăugaţi-le peste carnea de pui. Peste acestea, turnaţi supa de pui. Aduceţi la foc mic, apoi puneţi restul de caise şi cimbrul. Se acoperă și se fierbe până când caisele s-au înmuiat, 10 până la 15 minute. Deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune