Pui cu sos de caise şi oţet balsamic
Vă prezentăm un preparat delicios şi rafinat, ce combină gustul cărnii de pui cu gustul dulce al caiselor și cu cel acrișor al oţetului balsamic.
18 August 2015, 06:49
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline extra- virgin
2 bucăţi piept de pui ( aprox. 600 g ), tăiate cubuleţe
1 cană supă de pui
1 ceapă mare, tocată
un sfert de cană oţet balsamic
1 cană de caise din conservă sau 20 caise uscate
1 lingură cimbru
o legătură de pătrunjel
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu-mare.
Adăugaţi pieptul de pui, sarea şi piperul şi lăsaţi aproximativ 5 minute, pâna când carnea se rumeneşte pe margine. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă pe foc încă 3 minute.
Turnaţi apoi oţetul balsamic şi reduceţi focul, astfel încât preparatul să scadă, timp de câteva minute.
Tăiaţi jumătate din cantitatea de caise în bucăţi şi adăugaţi-le peste carnea de pui. Peste acestea, turnaţi supa de pui. Aduceţi la foc mic, apoi puneţi restul de caise şi cimbrul. Se acoperă și se fierbe până când caisele s-au înmuiat, 10 până la 15 minute. Deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.