Pui cu sos de smântână, anason și lemn dulce
Dacă vrei să încerci o combinație de arome deosebite, fă pui cu sos de smântână, anason și lemn dulce. O rețetă care satisface și cele mai pretențioase gusturi și care poate fi preparată și de cei cu mai puțină experiență în bucătărie.
16 Septembrie 2015, 05:08
Ingrediente
8 bucati de carne de pui, 300 ml de supa concentrata de pui, 3 stele de anason, un baton de lemn dulce, doua linguri de faina, 500 ml de smantana, 150 ml de vin alb, un morcov, 3 bulbi de arpagic, doua linguri de ulei de masline, 3 foi de dafin, sare, piper.
Incinge uleiul intr-o cratita si rumeneste bucatile de carne de pui, cu arpagicul tocat si morcovul taiat bastonase. Pune faina in ploaie si lasa 3 minute la prajit, amestecand incontinuu. Toarna vinul si deglaseaza bine fundul cratitei.
Adauga supa de pui, smantana, anasonul, batonul de lemn dulce taiat in doua, dafinul, sare si piper. Acopera cratita si lasa la foc mic 40 de minute.
Pune bucatile de pui cu sos de smantana, ananson si lemn dulce pe un platou, decoreaza cu anason stelat si macina piper deasupra. O garnitura potrivita sunt pastele tagliatele, parfumate cu morcov si sofran.