Pui grecesc marinat
Timp de preparare: 45 min
24 August 2015, 07:35
Ingrediente: 2 caserole de ciocănele de pui, 200 ml iaurt, 2 lingurițe ulei de măsline, 4 căței usturoi, 1 jumătate de linguriță de oregano, 1 lămâie medie, 1 jumătate de linguriță de sare, piper după gust, 1 legătură pătrunjel.
Mod de peparare:
1. Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt – nu mărunt – în marinată.
2. Într-o pungă – de preferat cu “fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinata. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucățile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.
3. Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori în tigaie care nu lipește, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.