Pui la frigare, oltenesc (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Temperamentală, explozivă și multiculturală, bucătăria oltenească ignoră vocile savante care o contestă până la a declara-după puterea subtilă de înțelegere a țăranilor lui Marin Preda - că „animalul asta nu exista“ și face, așa, inexistentă, cele mai bune ciorbe din România și cele mai gustoase și mai originale fripturi de pasăre.
20 Februarie 2017, 07:37
In Colilia, gaina de la masa de nunta e vapsita cu rosu. (Gorovei)
Langa asa fripturica (rustica sa fie?), numai un pahar de vin negru ca lignitul - un Cabernet-Sauvignon dintr-una din podgoriile candva celebre dintre Severin si Craiova (sa zicem, la-ntamplare, Fantanile Negre) se poate aduna, caci prietenia cere potriveala de multe si alese.
Ingrediente
1 pui mare, de curte
250 g slanina afumata (taiata bucatele mici)
2 capatani de usturoi (din cel marunt, oltenesc)
1 cana de smantana
sare, piper