Ascultă Radio Antena Satelor Live

RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă

Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei din familie!

24 Octombrie 2016, 12:47

Lămâi murate

Este o delicatesă marocană ce se potriveşte excelent în preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lămâi mari, 7 linguriţe de sare mare, 1 linguriţă praf de chili, o crenguţa de rozmarin şi două frunze de dafin.

Spală lămâile şi crestează-le în ambele capete în formă de cruce. Pune într-un borcan două linguriţe de sare şi câte o linguriţă cu sare în interiorul fiecărei lămâi.

Aşează lămâile în borcan, pune chili, rozmarin şi dafin, apoi completează borcanul cu apă. Astfel de conserve se lasă trei săptămâni într-un loc răcoros, apoi se consumă. Se păstrează bine în frigider.

Roşii uscate în ulei aromat

Sunt o garnitură excelenţă pentru fripturi, pot fi puse în salate sau transformată într-o pastă delicioasă pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de roşii mici, 1 lingură de zahăr, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de măsline. Roşiile se deshidrateza în cuptor: le tăi felii şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu zahăr şi le laşi 2-3 ore la 150 de grade. Din când în când, întoarce-le, că să nu se ardă.

După ce sunt coapte şi răcite, pune feliile de roşii în borcan, alături de cimbru şi toarnă ulei peste ele. Aceste conserve vor stă în frigider 2 săptămâni înainte de a fi consumate şi maximum 2 luni, după ce s-a deschis borcanul.

Citeste continuarea pe rador.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune