Rețete de salată de iarnă
Chiar și în anotimpul rece, îți poți face o salată extrem de gustoasă, folosind ingrediente de sezon.
02 Decembrie 2015, 06:27
Desi vara ai posibilitatea de a face o varietate de salate proaspete, poti gasi cateva alternative si iarna – andive, sfecla, conopida, dovleac, pastarnac, fasole, citrice, diverse legume cu frunza verde si lista poate continua. Deasupra, adauga un sos simplu preparat cu miere si mustar sau vinegreta si vei avea o masa sanatoasa in doar cateva minute.
Salata de iarna cu pui, telina si portocala rosie
Ingrediente
4 bucati de piept de pui, 7 bucati de telina verde, doi catei de usturoi, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, o portocala rosie, o lingurita de otet, putin cascaval sau branza, o mana de migdale, sare dupa gust
Pune telina, usturoiul si boabele de piper negru intr-o cratita, adauga bucatile de piept de pui, acopera cu apa. Lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Opreste focul cand carnea este gata, apoi taie in bucatele potrivite. Poti folosi zeama in care au fiert ingredientele pentru alt fel de mancare.
Folosind un cutit ascutit, scoate toate pielitele si partile amare de la portocala rosie. Stoarce sucul intr-un vas, alaturi de putin otet si ulei. Amesteca toate ingredientele intr-un bol – pune carnea de pui, telina, bucatile de portocala si branza, presara migdalele si toarna deasupra sosul preparat.