Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețete de turtă dulce cu miere

Turta dulce cu miere îți va umple casa de arome îmbietoare. O poți degusta la ceai sau la cafea și, de ce nu, la micul dejun.

20 Noiembrie 2015, 06:31


Nu in ultimul rand, turta dulce este un desert special de Craciun. Pentru ca este o prajitura care se pastreaza bine, poti prepara turta dulce chiar si cu o saptamana inainte de Craciun. Va rezista foarte bine impachetata in hartie de aluminiu.

Turta dulce cu portocale confiate

Ingrediente: 200 g de miere, 50 g de zahar brun, 110 ml de lapte, 60 g de unt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de ghimbir, jumatate de lingurita de nucsoara, 30 g de coaja de portocala confiata, 230 g de faina, felii de portocala confiata pentru decor, un praf de sare.


Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune pe foc laptele, mierea si untul si incalzeste-le fara sa le fierbi. Amesteca pana se topeste untul. Amesteca faina, bicarbonatul, zaharul, un praf de sare si mirodeniile. Varsa lichidul cald si amesteca.

Incorporeaza cojile de portocala si pune pasta intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt. Coace in jur de 50 de minute, pana cand turta dulce trece de testul scobitorii. Lasa turta dulce la racit, apoi impacheteaz-o in hartie de aluminiu, ca sa o pastrezi proaspata.

Turta dulce fara oua, unt si lapte

Turta dulce fara oua, unt si lapteIngrediente: 500 g de faina de secara, 500 g de miere, 350 ml de apa, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de condimente pentru turta dulce.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca faina, condimentele si bicarbonatul, pune mierea cu apa pe foc, pana se topeste mierea. Varsa progresiv siropul de miere peste amestecul cu faina si amesteca cu o lingura de lemn. Pune pasta intr-o forma cu hartie de copt si lasa la cuptor in jur de o ora.

Verifica daca turta dulce este coapta cu ajutorul unei scobitori.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune