Rețete de turtă dulce cu miere
Turta dulce cu miere îți va umple casa de arome îmbietoare. O poți degusta la ceai sau la cafea și, de ce nu, la micul dejun.
20 Noiembrie 2015, 06:31
Nu in ultimul rand, turta dulce este un desert special de Craciun. Pentru ca este o prajitura care se pastreaza bine, poti prepara turta dulce chiar si cu o saptamana inainte de Craciun. Va rezista foarte bine impachetata in hartie de aluminiu.
Turta dulce cu portocale confiate
Ingrediente: 200 g de miere, 50 g de zahar brun, 110 ml de lapte, 60 g de unt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de ghimbir, jumatate de lingurita de nucsoara, 30 g de coaja de portocala confiata, 230 g de faina, felii de portocala confiata pentru decor, un praf de sare.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune pe foc laptele, mierea si untul si incalzeste-le fara sa le fierbi. Amesteca pana se topeste untul. Amesteca faina, bicarbonatul, zaharul, un praf de sare si mirodeniile. Varsa lichidul cald si amesteca.
Incorporeaza cojile de portocala si pune pasta intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt. Coace in jur de 50 de minute, pana cand turta dulce trece de testul scobitorii. Lasa turta dulce la racit, apoi impacheteaz-o in hartie de aluminiu, ca sa o pastrezi proaspata.
Turta dulce fara oua, unt si lapte
Turta dulce fara oua, unt si lapteIngrediente: 500 g de faina de secara, 500 g de miere, 350 ml de apa, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de condimente pentru turta dulce.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca faina, condimentele si bicarbonatul, pune mierea cu apa pe foc, pana se topeste mierea. Varsa progresiv siropul de miere peste amestecul cu faina si amesteca cu o lingura de lemn. Pune pasta intr-o forma cu hartie de copt si lasa la cuptor in jur de o ora.
Verifica daca turta dulce este coapta cu ajutorul unei scobitori.