Ruladă de ciuperci cu cașcaval
Ingrediente
24 August 2015, 08:37
100 g untura, 150 g faina, 100 ml lapte, 500 g ciuperci, 1 lingura mare cu ceapa tocata marunt, 50 g unt, 6 oua, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper dupa gust, 100 g cascaval ras, smantana
Preparare
Din untura, faina si lapte se prepara un sos alb (Bechamel) consistent.In sosul racit complet, se adauga 4 galbenusuri si albusurile batute spumate. Compozitia se toarna intr-o tava (de prajitura) unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
Intre timp in untura incinsa se inabusa ciupercile curatate, spalate si tocate marunt, impreuna cu ceapa, se adauga patrunjel si se condimenteaza dupa gust. Se adauga 2 oua intregi batute cu furculita si smantana dupa gust.
Compozitia din tava, dupa coacere, se rastoarna pe un servet curat, se umple cu ciupercile pregatite, se ruleaza si se scoate din servet. Se aseaza din nou in tava si se pune la cuptor 5 minute. La servit se rastoarna pe un platou dreptunghiular, se stropeste cu putin unt fierbinte si se presara cu cascaval ras. Taiati felii, se serveste simplu sau presarat cu cascaval.