Salată cu porumb, avocado și fasole
O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este foarte gustoasă.
02 Septembrie 2015, 05:48
Salata se prepara rapid si poate deveni un pranz sau o cina completa, bogata in fibre si alti nutrienti esentiali.
Ingrediente
- jumatate de conserva de porumb, jumatate de avocado, jumatate de conserva de fasole neagra, o rosie, doua linguri de coriandru proaspat, sucul de la o limeta, sare, fulgi de ardei iute (optional)
Pentru aceasta salata, ideal ar fi sa fierbi porumbul, apoi sa folosesti boabele si sa procedezi in mod similar cu fasolea neagra. Dar daca nu ai timp, poti sa folosesti porumb si fasole din conserva. Trebuie doar sa te asiguri ca le clatesti foarte bine, sub un jet de apa rece si sa le scurgi inainte de a le folosi.
Cojeste avocado, scoate-i samburele si taie in bucati potrivite jumatate. Marunteste rosia si toaca putin coriandru proaspat.
Intr-un bol mare, pune porumbul, apoi fasolea, adauga si bucatile de avocado si rosie, coriandrul si stoarce deasupra zeama de la o lamaie verde. Amesteca, asezoneaza cu sare si, daca iti place gustul picant, pune si fulgi de ardei iute.
Daca vrei mai multa culoare si savoare, poti adauga si o ceapa rosie. Toate aromele se vor intrepatrunde si salata va deveni o masa perfecta la orice ora. Nu se foloseste ulei si toate ingredientele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Reteta este pentru doua portii, dar poti oricand sa dublezi cantitatile si sa incerci diverse combinatii.