Ascultă Radio Antena Satelor Live

Salată cu porumb, avocado și fasole

O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este foarte gustoasă.

02 Septembrie 2015, 05:48


Salata se prepara rapid si poate deveni un pranz sau o cina completa, bogata in fibre si alti nutrienti esentiali.

Ingrediente

- jumatate de conserva de porumb, jumatate de avocado, jumatate de conserva de fasole neagra, o rosie, doua linguri de coriandru proaspat, sucul de la o limeta, sare, fulgi de ardei iute (optional)

Pentru aceasta salata, ideal ar fi sa fierbi porumbul, apoi sa folosesti boabele si sa procedezi in mod similar cu fasolea neagra. Dar daca nu ai timp, poti sa folosesti porumb si fasole din conserva. Trebuie doar sa te asiguri ca le clatesti foarte bine, sub un jet de apa rece si sa le scurgi inainte de a le folosi.

Cojeste avocado, scoate-i samburele si taie in bucati potrivite jumatate. Marunteste rosia si toaca putin coriandru proaspat.

Intr-un bol mare, pune porumbul, apoi fasolea, adauga si bucatile de avocado si rosie, coriandrul si stoarce deasupra zeama de la o lamaie verde. Amesteca, asezoneaza cu sare si, daca iti place gustul picant, pune si fulgi de ardei iute.

Daca vrei mai multa culoare si savoare, poti adauga si o ceapa rosie. Toate aromele se vor intrepatrunde si salata va deveni o masa perfecta la orice ora. Nu se foloseste ulei si toate ingredientele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Reteta este pentru doua portii, dar poti oricand sa dublezi cantitatile si sa incerci diverse combinatii.

Sursa: curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune