Ascultă Radio Antena Satelor Live

Salată cu porumb, avocado și fasole

O salată ideală conține câteva ingrediente și alimente extrem de sănătoase. Combinația de porumb, avocado și fasole este foarte gustoasă.

02 Septembrie 2015, 05:48


Salata se prepara rapid si poate deveni un pranz sau o cina completa, bogata in fibre si alti nutrienti esentiali.

Ingrediente

- jumatate de conserva de porumb, jumatate de avocado, jumatate de conserva de fasole neagra, o rosie, doua linguri de coriandru proaspat, sucul de la o limeta, sare, fulgi de ardei iute (optional)

Pentru aceasta salata, ideal ar fi sa fierbi porumbul, apoi sa folosesti boabele si sa procedezi in mod similar cu fasolea neagra. Dar daca nu ai timp, poti sa folosesti porumb si fasole din conserva. Trebuie doar sa te asiguri ca le clatesti foarte bine, sub un jet de apa rece si sa le scurgi inainte de a le folosi.

Cojeste avocado, scoate-i samburele si taie in bucati potrivite jumatate. Marunteste rosia si toaca putin coriandru proaspat.

Intr-un bol mare, pune porumbul, apoi fasolea, adauga si bucatile de avocado si rosie, coriandrul si stoarce deasupra zeama de la o lamaie verde. Amesteca, asezoneaza cu sare si, daca iti place gustul picant, pune si fulgi de ardei iute.

Daca vrei mai multa culoare si savoare, poti adauga si o ceapa rosie. Toate aromele se vor intrepatrunde si salata va deveni o masa perfecta la orice ora. Nu se foloseste ulei si toate ingredientele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Reteta este pentru doua portii, dar poti oricand sa dublezi cantitatile si sa incerci diverse combinatii.

Sursa: curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată