Salată de vinete răgățeană (reţeta Kerei Caliţa)
Frunză verde foi mărunte Vorbe mi-au ieșit cam multe Lasă să iasă, că nu mai îmi pasă Dacă pașaua intrat-a în casă Plecatu-i stăpânul, mai de cu seară Dus îi la coasă, la fân și secară.
04 Iulie 2017, 11:36
Kera Calița, coace vinetele, din totdeauna, pe o tablă mare încinsă așezată peste flăcările ochiurilor de aragaz, și le întoarce după muzichia pe care o ascultă atunci.
Direct de pe tablă, în clipa ce urmează le curăț de coajă, fără să ating apa de miezul vinetei, și așa cum sunt curățate întregi, le așez pe un „fund mare” de lemn.
Pe adierile meterhanalei Pașei de Silistra, frec gălbenușurile a două ouă cu 150 ml de ulei de floarea soarelui.
Vinetele scurse ..............
Citeste continuarea pe Kera Calita