Scoici în sos de vin alb
Timp de preparare: 25 de minute
03 Septembrie 2015, 04:31
Ingrediente: 50 de scoici medii, patru-cinci cepe, o lingură de unt, un pahar de vin alb, câţiva căţei de usturoi, piper alb, sare, boia iute sau dulce, după preferinţă, şi un pahar de făină.
Mod de preparare:
1. Spălăm bine scoicile după care le punem la fiert până când carapacea se deschide. După această operaţiune punem scoicile fierte într-un vas la scurs şi ne ocupăm de sosul care face ca acest preparat să fie atât de atractiv.
2. Într-o tigaie cu pereţii groşi se pune la călit în unt ceapa tăiată mărunt, iar când acestea s-a călit la foc moale fără a-şi schimba culoarea se adaugă vinul alb, usturoiul, piperul, sarea, boiaua de ardei şi făina pentru ca sosul să se lege puţin, dar fără a se îngroşa. Se lasă să fiarbă aproximativ cinci minute la foc mic.
3. Când sosul este gata, acesta se toarnă peste scoicile fierte şi pe care între timp le-am aşezat pe un platou de obicei în formă de peşte.
4. Se consumă foarte bine cu lămâie aşa că deasupra se stoarce şi zeama de la o jumătate de lămâie, se presară şi puţin pătrunjel de decor.