Ascultă Radio Antena Satelor Live

Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.

26 Iunie 2017, 09:56


Am asezat odata, pe acelasi platou, micile secrete fierbinti ale apusului nostru - snitelul de varza si de ciuperci - cu gaselnitele sudiste - snitelul de vinete si de dovlecei.

Am pus de o mamaliga fiarta-n lapte si am adus cascaval afumat de la Bradet, branza la cosulet de la Campulung si pastrav la harzob de la Carlibaba.

Am potrivit si o Feteasca Alba de la Aiud, suava si zvelta dar cu fibra (Dumnezeu ne daruieste cu miracole chiar si atunci cand il tradam). Mi-am invitat apoi cativa amici haladuind o vreme prin Romania, pe la diverse firme si ambasade.

Mi-a mers buhul in tot Bucurestiul ca sunt vrajitor.

Ingrediente Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

1 kg ciuperci cu palarie mare
2 linguri de faina
2 oua
sare, piper, dupa gust
untdelemn pentru prajit
1 legatura de marar

MOD PREPARARE Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se rupe piciorul ciupercilor

Ciupercile se spala bine, se usuca, se presara cu sare si piper

Se toaca pasta piciorusele

Se bat ouale cu faina si pasta de ciuperci

Se trec palariile prin ou, se pun la prajit in untdelemn incins cu tuguiala in sus

Cand s-au rumenit se intorc, restul de umplutura se toarna in scobitura ca-ntr-o farfurioara

Se acopera, se prajesc la foc foarte mic

Se ofera fierbinti, cu marar tocat

Taina: Vinul alb si sec se bea glacial de rece („Asta-i taina!?“ striga careva din sala), iar cel alb si demisec, demidulce, dulce, licoros, lesinat si diabetic, care cum ii place.

Afla alte retete pe Bucataria lui Radu.

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată