Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)
Șnitelul de ciuperci este rețetă simplă, rapidă și gustoasă, iar astăzi, vă propunem să încercați varianta lui Radu Anton Roman.
26 Iunie 2017, 09:56
Am asezat odata, pe acelasi platou, micile secrete fierbinti ale apusului nostru - snitelul de varza si de ciuperci - cu gaselnitele sudiste - snitelul de vinete si de dovlecei.
Am pus de o mamaliga fiarta-n lapte si am adus cascaval afumat de la Bradet, branza la cosulet de la Campulung si pastrav la harzob de la Carlibaba.
Am potrivit si o Feteasca Alba de la Aiud, suava si zvelta dar cu fibra (Dumnezeu ne daruieste cu miracole chiar si atunci cand il tradam). Mi-am invitat apoi cativa amici haladuind o vreme prin Romania, pe la diverse firme si ambasade.
Mi-a mers buhul in tot Bucurestiul ca sunt vrajitor.
Ingrediente Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 kg ciuperci cu palarie mare
2 linguri de faina
2 oua
sare, piper, dupa gust
untdelemn pentru prajit
1 legatura de marar
MOD PREPARARE Șnițel de ciuperci (rețeta lui Radu Anton Roman)
Se rupe piciorul ciupercilor
Ciupercile se spala bine, se usuca, se presara cu sare si piper
Se toaca pasta piciorusele
Se bat ouale cu faina si pasta de ciuperci
Se trec palariile prin ou, se pun la prajit in untdelemn incins cu tuguiala in sus
Cand s-au rumenit se intorc, restul de umplutura se toarna in scobitura ca-ntr-o farfurioara
Se acopera, se prajesc la foc foarte mic
Se ofera fierbinti, cu marar tocat
Taina: Vinul alb si sec se bea glacial de rece („Asta-i taina!?“ striga careva din sala), iar cel alb si demisec, demidulce, dulce, licoros, lesinat si diabetic, care cum ii place.