Storceag (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Storceagul se mănâncă într-un singur loc din România-la Sf. Gheorghe-Delta Dunării. E un amestec de bucătărie ucraineană și românească, o rețetă un pic pestriță-și continentală și pescărească totodată - dar lejeră.
25 Ianuarie 2017, 08:02
Se poate face si cu salau, si cu stiuca, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge insa, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si intorc gustul).
Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, dar de familie buna, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcei, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
Ingrediente
200 g cartofi
1 ceapa
1 morcov
100 g smantana subtire
1 ou
1 lingurita de sare
1 legatura de marar
1 varf de cutit de piper pisat
1 kg carne sturion - morun, nisetru, pastruga,
cega (sau orice alt peste mare alb)