Ascultă Radio Antena Satelor Live

Supă cremă de roșii cu parmezan

Supa cremă de roșii cu parmezan este o idee excelentă pentru întreaga familie pe care o puteți servi la masa de prânz.

10 August 2015, 08:08


Este o supa foarte usor de preparat, in maxim 40 de minute, pe care o serviti cu parmezan ras.

Supa de rosii contine foarte multe legume si totodata vitamine, ceea ce o face utila intr-o zi in care va simtiti epuizati.

Ingrediente

40 g parmezan, ras
2 linguri ulei de masline
2 g zahar
sare dupa gust
2 cuburi supa de legume
5 linguri de smantana
piper dupa gust
4 catei de usturoi
2 capatani de ceapa
1 morcov
5 rosii

Pregatire supa crema de rosii cu parmezan

Curatati, spalati si taiati ceapa si usturoiul, dupa care se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Curatati si taiati morcovul si se adauga la ceapa si usturoi. Se adauga aproximativ 60 ml. apa si tocana se gateste timp de 8-10 minute. Se amesteca usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Spalati rosiile si decojitile. Feliati-le si se adauga la morcovi, ceapa și usturoi. Se adauga inca 200 ml. apa calda in care diluati cuburile de supa. Lasati totul la foc mic pana cand este gata supa de rosii.

Se adauga zahar, sare si piper dupa gust si se amesteca. Adaugati smantana, se amesteca usor si se serveste. Inainte de servire, garnisiti cu parmezan ras.

Sursa: bewoman.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune