Supă cu părul zânelor (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Supa cu parul zanelor este delicioasa zeama de gaina cu taietei, specifica zonei Banatului si servita de oameni duminica, dupa venirea de la biserica.
28 Aprilie 2017, 11:43
Daca tusa Antonica se apuca de facut laste subtiri ca firul de par si prindea ura pe vreo gaina, ca-i prea grasa si n-o mai nimereste cocosul, insemna ca vin rugile si incep basmele.
Desi veneam doar seara tarziu acasa, si inca de la un hram, fiind in mod corespunzator satui si obositi, nu ne culcam fara palpairea unui blid cu supa limpede si feerica (d’apa-i cum?!), visand la alte lumi, fermecate.
Femeia insarcinata sa nu manance inima de pasare rea, cum e cocosul, caci va face copii rai. (Gorovei)
Ingrediente
1 gaina de curte
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
sare
1 ceasca mare de faina
1-2 oua
patrunjel verde
Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu