Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tăieței la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Și-n Banat și-n Ardeal, tăiețeii se fac în casă, numai din făină și ouă, slujind la orice, la supe, la mâncăruri cu sos, dar și la dulciuri (nu știu cum se spune pe șvăbește și nici pe becichereceste tăieței, dar îmi vine să învăț).

20 Martie 2017, 07:43


Taieteii se ofera fierbinti, ninsi cu zahar si cu voie buna („Cam facil, ce facil, dom’ Radu!“ striga, de se coscovesc pielitele urechilor, regia, adica Misu Predescu - omul inconstient care ne-a schimbat, mie si PRO TV-ului, viata, impreunandu-ne - „Ce vreti, mai copii, am mancat ca un spart, ca doar in Banat suntem, am si baut, vai de capul meu, sunt nauc!

Nu ma mai certati degeaba, fac si eu ce pot, v-am zis sa-i spuneti lu’ domnu’ ASarbu ca sunt un impostor!

Asa se intampla cand te urci pe sticla la batranete, in direct, nu-ti iese, n-ai vorbe-n gura! V-am spus ca e mai prudent sa filmam, sa scriem toate dialogurile spontane, sa montam directul dinainte si sa iesim cu dinaintea in direct!

Asa, pe bune, mi se vede totul, si tracul, si Altzheimer-ul, si cearcanele, si digestia lenta, iar daca nu-s atent si m-aplec prea tare, imi crapa gacii si mi se vede ceneau’!“).

Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune