Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă.
21 Iunie 2017, 09:59
Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa puneti destula paprica si piper, ca sa avem de ce pronunta cuvantul temperament - o duduca cu ambat, care, vazandu-se eclipsata intr-un cerc cu insi care aveau ba farmec, ba opera, ba pe-amandoua, a aruncat ultimul, amutitorul argument: „Daca vreti sa stiti, pe mine m-a futut o data directorul de la Ciresica si Dumitru Farcas de trei ori, na!“. Taieteii, insa, erau minunati.
Stiti cum e sa bei la Resita, dupa taietei cu varza, o sticla de bere neagra (din cea mai dulceaga), scoasa aburita si imbrobonata din frigiderul unde a stat toata noaptea?
La fel de bine ca la Vascau!
Ingrediente Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
500 g varza dulce (sau murata)
300 g taietei
2 linguri de untura
1 ceapa mare
1 lingurita rasa de paprica, piper destul, sare
1 lingurita de chimen pisat
MOD PREPARARE Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Ceapa se toaca, varza se taie fideluta
Se incinge untura, se caleste ceapa
Se adauga varza, chimen, boia, piper mult, sare putina, se lasa sa se caleasca, acoperit
Se pun taieteii la fiert, 10 minute, se scurg
Dupa ce varza s-a muiat, se adauga taieteii si se amesteca usor