Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă.

21 Iunie 2017, 09:59


Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa puneti destula paprica si piper, ca sa avem de ce pronunta cuvantul temperament - o duduca cu ambat, care, vazandu-se eclipsata intr-un cerc cu insi care aveau ba farmec, ba opera, ba pe-amandoua, a aruncat ultimul, amutitorul argument: „Daca vreti sa stiti, pe mine m-a futut o data directorul de la Ciresica si Dumitru Farcas de trei ori, na!“. Taieteii, insa, erau minunati.

Stiti cum e sa bei la Resita, dupa taietei cu varza, o sticla de bere neagra (din cea mai dulceaga), scoasa aburita si imbrobonata din frigiderul unde a stat toata noaptea?

La fel de bine ca la Vascau!

Ingrediente Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

500 g varza dulce (sau murata)
300 g taietei
2 linguri de untura
1 ceapa mare
1 lingurita rasa de paprica, piper destul, sare
1 lingurita de chimen pisat

MOD PREPARARE Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Ceapa se toaca, varza se taie fideluta

Se incinge untura, se caleste ceapa

Se adauga varza, chimen, boia, piper mult, sare putina, se lasa sa se caleasca, acoperit

Se pun taieteii la fiert, 10 minute, se scurg

Dupa ce varza s-a muiat, se adauga taieteii si se amesteca usor

Sursa: Bucataria lui Radu

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune