Tartă cu afine
Timp de preparare: 35 de minute
27 Iulie 2015, 06:19
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 150 g unt, 150 g zahăr, 2 ouă, 3 linguri smântână, apă.
Pentru umplutură: 500 ml lapte, 150 g zahăr, 4 ouă, 50 g făină, 100 g unt, esenţă de vanilie, 500 g affine.
Mod de preparare:
1. Amesteci făina cu untul, ouăle, zahărul, smântâna, apoi adaugi apă cât să obţii un aluat dens.
2. Laşi aluatul la frigider, după care îl împarţi în mai multe bucăţi, îl întinzi şi îl pui în formele de tarte.
3. Înţepi aluatul cu vârful unui cuţit şi le dai la cuptorul preîncălzit până se rumenesc uşor.
4. Pentru cremă: mixezi ouăle cu zahărul şi făina. Adaugi laptele, pui la fiert, la foc mic, apoi amesteci continuu până se îngroaşă. Pui esenţa şi untul după ce s-a mai răcit compoziţia. Umpli tartele cu această cremă, iar deasupra pui afine.