Tartă cu fructe la rece
Chiar dacă vara se apropie de final, încă nu vrei să pornești cuptorul pentru a prepara un desert.
01 Septembrie 2015, 09:06
Poti incerca o reteta de tarta cu fructe, ce nu necesita coacere. Folosind inghetata in locul unei creme si fructe proaspete de sezon, vei avea un desert dulce si bun.
Ingrediente
- 25 biscuiti cu ciocolata (Oreo fara crema), 100 g unt, 170 g inghetata de vanilie, 200 g fructe proaspete (capsuni, fructe de padure, nectarine, piersici)
Folosind un robot de bucatarie, marunteste biscuitii. Ar trebui sa obtii 200 g firimituri sau bucatele de biscuiti, din care vei face blatul. Transfera-le intr-un bol mediu si adauga untul topit. Amesteca bine, apoi pune totul intr-o tava speciala de tarta. Preferabil ar fi sa folosesti una cu fundul detasabil.
Intinde bine cu degetele, preseaza si acopera tava uniform. Intinde si pe margini, apoi pune tava la rece, pentru cel putin 30 de minute. Lasa pana cand se raceste complet. Daca te grabesti, foloseste congelatorul sau daca vrei ca desertul sa fie gata a doua zi, poti lasa peste noapte (dar nu mai mult) in frigider.
Cand blatul astfel format este gata, scoate inghetata din congelator si las-o la temperatura camerei 5 minute. Transfera intr-un bol si amesteca folosind o spatula, pana cand devine moale. Umple tarta cu inghetata cremoasa, intinde uniform. Pune totul din nou in congelator, lasa cel putin 20 de minute.