Tartă cu struguri
Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri.
05 Noiembrie 2015, 05:44
De exemplu, o tartă, pentru care nici nu avem nevoie de cantități prea mari de ingrediente:
Blatul:
100 grame făină
2 gălbenușuri
40 grame zahăr
50 grame unt
Un praf de sare
Crema:
150 grame zahăr
2 ouă
100 grame unt
1 lămâie
200 grame struguri – aproximativ, cât să acopere suprafața tartei
Blatul se prepară astfel: untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și praful de sare și la final făina. Se frământă până când se obține o minge elastică. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se unge un vas de jena cu unt și se presară cu pesmet. Se întinde blatul rece pe fundul vasului și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se ridica în timpul coacerii. Se dă la foc mediu, pentru început, pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.
Se prepară crema: untul și zahărul se amestecă cu cele două ouă bătute bine și cu coaja rasă și zeama de lămâie.
După ce au trecut cele 10 minute, se toarnă crema deasupra și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când crema s-a închegat.
După ce am scos tarta din cuptor, se pun deasupra strugurii și se lasă la răcit.