Terină de somon (rețeta Kerei Calița)
De la Curtea Regală care avea 2 baluri oficiale, unul la 1 ianuarie, celălalt în februarie – de la balurile particolere ale caselor boierești cu blazon – iată am ajuns la culmea întâlnirilor duioase, aranjate dinainte, numite „Surprize, surprize” cu zâna zânelor, în lumea de toată mâna a Bucureștilor de azi.
14 Aprilie 2017, 06:20
Să întindem un bufet suedez, la un bal actual, pentru zece zâne moderne la televiziunea română gătind terină de somon, cu cele trebuincioase: 1,5 kg file de somon norvegian, 0,5 kg file de șalău, 8 ouă, 150 grame de smântână dulce, 300 grame spanac, 500 grame arpagic, 4 cepe potrivite, 50 ml ulei, 200 ml vin alb sec, 1 lamâie, sare, piper, tarhon, salvie după învățătura bucătarului.
Fără zarvă, în cuhnia televiziunii, bucătarii Kerei Calița, toacă la satâr, pe un tocător gros de lemn, fileul de somon și cel de șalău.
Într-un bol albastru de sticlă veche se așează .............................
Citeste continuarea pe Kera Calita