Toată lumea se pricepe să facă ciorbă de fasole. Dar rețeta asta e SPECIALĂ!!
Ingrediente
06 Octombrie 2015, 06:55
- 250 g fasole alba
- 2 morcovi
- o ceapa
- o felie radacina telina
- sare
- 4-5 felii bacon afumat
- pătrunjel
- 300 ml zeama de varza acra
Preparare
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte și a doua zi se pune la fiert cu apă
curată.
Se aruncă apa de trei ori și apoi cu a patra apă se lasă la fiert, dupa cum noteaza libertateapentrufemei.ro.
2. La jumătatea timpului de fierbere, se verifică bobul de fasole și, dacă este aproape gata, se pun legumele tăiate mărunt.
3. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se pune zeama de varză, se lasă să mai dea un clocot și se potrivește de sare. Se aduce la masă cu bacon prăjit si pătrunjel.