Tocană de fasole verde
Tocana de fasole verde este o mâncare ușoară cu puține calorii și foarte sănătoasă.
27 August 2015, 06:16
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 2 ceape
- 4 ardei
- 2 capete usturoi
- sare dupa gust
- 1 linguriţă boia de ardei
- 150-200 ml ulei
- 1 cana lapte
- 2-3 rosii mari coapte
- 2 crengute de patrunjel
- 2 crengute de marar
Curăţati,spalati şi taiati fasolea. Se taie ceapa,ardeii si cateii de usturoi în jumătăţi. Se condimentează cu sare, piper şi se amestecă.
Aranjaţi fasolea în 2-3 straturi într-o cratiţă sau o oală, se împarte între ele din amestecul de legume cu condimente. Se toarnă ulei peste tocană cu o cana gradata, 1 ceasca apă caldă şi se pune la fiert la foc mediu. Atunci când fasolea încep să se înmoaie, se adaugă o ceaşcă de lapte.
În cazul în care in vas ramane sos putin, se adauga 2-3 rosii tocate roşii, pătrunjel şi mărar tocat.