Tocăniţă de porc cu legume
Tocăniţa de porc cu legume este foarte delicioasa insa necesita mai mult timp de pregatire si indemanare. Cu toate acestea, merita efortul. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.
09 Septembrie 2015, 03:07
Tocăniţa se pregateste intr-un timp de aproximativ 80 de minute (1h si 20 de min), iar nivelul de pregatire este mediu.
Ingrediente necesare
-300g carne de porc
-5 boabe de piper
-2 catei de usturoi
-1 plic piper
-1 lingurita de sare
-2 cartofi
-3 ramuri leuştean
-2 boabe de ienibahar
-1 cap de telina
-2 catei de ceapa
-2 morcovi
Cum se prepara tocăniţa de porc cu legume?
Se taie carnea de porc în bucăţi şi se pune la fiert in 600 ml. apă sărată. Odată ce fierbe apa, se scoate supa de carne şi spuma de la suprafaţă, daca este necesar. Se pune inapoi în oală supa şi se adaugă morcovul tăiati en-gros, telina, ceapa, ardei, roşii decojite şi cartofi tăiati felii.
Lasati friptura de porc la foc mic pe aragaz, dacă este necesar, adaugati puţină apă caldă. Se fierbe timp de 10 minute, se adaugă sare, catei de usturoi, opţional ienibahar boabe şi piper.
Se lasă la fiert aproximativ 1 oră. În cele din urmă adaugati leusteanul tocat marunt si se lasa la foc mic, sub capac pe aragaz. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.