Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tocăniţă de porc cu legume

Tocăniţa de porc cu legume este foarte delicioasa insa necesita mai mult timp de pregatire si indemanare. Cu toate acestea, merita efortul. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

09 Septembrie 2015, 03:07


Tocăniţa se pregateste intr-un timp de aproximativ 80 de minute (1h si 20 de min), iar nivelul de pregatire este mediu.


Ingrediente necesare

-300g carne de porc
-5 boabe de piper
-2 catei de usturoi
-1 plic piper
-1 lingurita de sare
-2 cartofi
-3 ramuri leuştean
-2 boabe de ienibahar
-1 cap de telina
-2 catei de ceapa
-2 morcovi

Cum se prepara tocăniţa de porc cu legume?

Se taie carnea de porc în bucăţi şi se pune la fiert in 600 ml. apă sărată. Odată ce fierbe apa, se scoate supa de carne şi spuma de la suprafaţă, daca este necesar. Se pune inapoi în oală supa şi se adaugă morcovul tăiati en-gros, telina, ceapa, ardei, roşii decojite şi cartofi tăiati felii.

Lasati friptura de porc la foc mic pe aragaz, dacă este necesar, adaugati puţină apă caldă. Se fierbe timp de 10 minute, se adaugă sare, catei de usturoi, opţional ienibahar boabe şi piper.

Se lasă la fiert aproximativ 1 oră. În cele din urmă adaugati leusteanul tocat marunt si se lasa la foc mic, sub capac pe aragaz. Se serveste fierbinte, cu o legatura de telina.

Sursa: imaginea.info

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune