Toci moldovenesc (Tocinei)-Rețeta lui Radu Anton Roman
Bucătăria țărănească mi se pare singura despre care poți spune, în același timp, că e simplă și elaborată.
13 Martie 2017, 09:02
Aceste galuscute westfalo-nemtene (nu e nici un pleonasm, e vorba de Westfalia si de Targu-Neamt) par mai la-ndemana decat culesul unui mar paduret, dar, daca nu stii si mai ales nu simti cat se stoarce pasta, cat de incinsa trebuie sa fie untura, cat se prajesc tocii, cata sare si cat piper sa pui, si altele asemenea, dai cele mai dezgustatoare chixuri din istoria prajelilor.
In schimb, daca te pricepi la toate astea, ies niste chestii strasnic de „gustatoare“!
Taina: Se ofera cu smantana si branza rasa.
O Galbena de Vrancea, sa musteasca sprinten in ulcele, si masa poate incepe!
Ingrediente
1 kg cartofi
4 oua
untura pentru prajit
sare, piper, cat credeti