Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort bavarez cu mere

Inceputul unui nou sezon înseamnă că apar noi alimente pe piață și este timpul să încerci rețete cu fructe și legume proaspete, iar toamna te poți bucura de mere și le poți include într-un desert delicios, de tort bavarez.

10 Septembrie 2015, 05:31

Faina si migdalele formeaza o crusta usor crocanta, ce este acoperita cu crema de branza si mere aromatizate cu scortisoara – un deliciu.

Ingrediente crusta

- 130 g faina, 50 g migdale feliate, doua linguri de zahar, un praf de sare, 6 linguri de unt nesarat, un galbenus de ou, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente crema/umplutura

- un ou mare, 250 g crema de branza, 50 g zahar, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente topping

- 4 mere, 50 g zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 25 g migdale feliate

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru a prepara crusta, pune faina, migdalele, zaharul si sare intr-un robot de bucatarie sau foloseste un bol mare si un mixer. Pulseaza pana cand se combina, apoi adauga untul, bucata cu bucata, amestecand continuu.

Pune galbenusul unui ou, adauga esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine. Mixtura trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare nisipului umed. Intinde uniform aluatul format intr-o tava rotunda, inclusiv pe margini.

Pentru a pregati crema, curata si foloseste acelasi robot de bucatarie sau mixer. Adauga oul, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie si amesteca bine, apoi intinde umplutura uniform pe crusta din tava.

Taie merele in bucati potrivite, amesteca-le cu scortisoara, pana cand se acopera complet. Adauga acest topping deasupra aluatului si cremei din tava si presara migdale feliate deasupra.

Afla retete completa pe curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată