Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort bavarez cu mere

Inceputul unui nou sezon înseamnă că apar noi alimente pe piață și este timpul să încerci rețete cu fructe și legume proaspete, iar toamna te poți bucura de mere și le poți include într-un desert delicios, de tort bavarez.

10 Septembrie 2015, 05:31

Faina si migdalele formeaza o crusta usor crocanta, ce este acoperita cu crema de branza si mere aromatizate cu scortisoara – un deliciu.

Ingrediente crusta

- 130 g faina, 50 g migdale feliate, doua linguri de zahar, un praf de sare, 6 linguri de unt nesarat, un galbenus de ou, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente crema/umplutura

- un ou mare, 250 g crema de branza, 50 g zahar, jumatate de lingurita esenta de vanilie

Ingrediente topping

- 4 mere, 50 g zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 25 g migdale feliate

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru a prepara crusta, pune faina, migdalele, zaharul si sare intr-un robot de bucatarie sau foloseste un bol mare si un mixer. Pulseaza pana cand se combina, apoi adauga untul, bucata cu bucata, amestecand continuu.

Pune galbenusul unui ou, adauga esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine. Mixtura trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare nisipului umed. Intinde uniform aluatul format intr-o tava rotunda, inclusiv pe margini.

Pentru a pregati crema, curata si foloseste acelasi robot de bucatarie sau mixer. Adauga oul, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie si amesteca bine, apoi intinde umplutura uniform pe crusta din tava.

Taie merele in bucati potrivite, amesteca-le cu scortisoara, pana cand se acopera complet. Adauga acest topping deasupra aluatului si cremei din tava si presara migdale feliate deasupra.

Afla retete completa pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune