Tort bavarez cu mere
Inceputul unui nou sezon înseamnă că apar noi alimente pe piață și este timpul să încerci rețete cu fructe și legume proaspete, iar toamna te poți bucura de mere și le poți include într-un desert delicios, de tort bavarez.
10 Septembrie 2015, 05:31
Faina si migdalele formeaza o crusta usor crocanta, ce este acoperita cu crema de branza si mere aromatizate cu scortisoara – un deliciu.
Ingrediente crusta
- 130 g faina, 50 g migdale feliate, doua linguri de zahar, un praf de sare, 6 linguri de unt nesarat, un galbenus de ou, jumatate de lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema/umplutura
- un ou mare, 250 g crema de branza, 50 g zahar, jumatate de lingurita esenta de vanilie
Ingrediente topping
- 4 mere, 50 g zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 25 g migdale feliate
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru a prepara crusta, pune faina, migdalele, zaharul si sare intr-un robot de bucatarie sau foloseste un bol mare si un mixer. Pulseaza pana cand se combina, apoi adauga untul, bucata cu bucata, amestecand continuu.
Pune galbenusul unui ou, adauga esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine. Mixtura trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare nisipului umed. Intinde uniform aluatul format intr-o tava rotunda, inclusiv pe margini.
Pentru a pregati crema, curata si foloseste acelasi robot de bucatarie sau mixer. Adauga oul, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie si amesteca bine, apoi intinde umplutura uniform pe crusta din tava.
Taie merele in bucati potrivite, amesteca-le cu scortisoara, pana cand se acopera complet. Adauga acest topping deasupra aluatului si cremei din tava si presara migdale feliate deasupra.