Tort cu blat de nucă
Un tort fără pic de făină, ușor și cu gust de ciocolată, însiropat și perfect pentru aniversările de toamnă-iarnă.
03 Decembrie 2015, 05:24
Blatul poate fi folosit și cu alte combinații de cremă și se prepară astfel:
6 ouă
6 linguri de zahăr
10 linguri nucă măcinată – este mai greu de apreciat cantitatea de nuci din care obținem exact 10 linguri, deci este mai bine să punem mai multe nuci, iar ce ne rămâne în plus poate fi folosit pentru ornarea tortului
3 linguri de pesmet
jumătate de plic de praf de copt
jumătate de sticluță de esență de rom
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, nuca măcinată și pesmetul, ulterior se adaugă praful de copt, albușurile bătute spumă tare și esența de rom. Se dă totul la cuptor la foc mic, într-o formă detașabila de tort unsă cu unt și presărată cu pesmet.
După ce aluatul trece testul scobitorii, se stinge focul și se lasă încă puțin în cuptor. Se scoate blatul din formă și se taie în două pe lungime, apoi se însiropează.