Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu ciocolată şi pere

Pentru că toata lumea iubeşte ciocolata şi pentru că a venit sezonul perelor, vă prezentăm tortul cu ciocolată şi pere, dar care are şi puţin măr şi puţină coajă de portocală, bine ascunse în compoziţie:

07 Septembrie 2015, 06:33

Blatul:

- 250 g făină

- 1/2 plic praf de copt
- 50 g cacao
- 150 ml ulei
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 25 ml esenţă rom
- 2 mere rase

Crema:

- 160 g ciocolată neagră – cu coajă de portocale (2 pachete)
- 300 g mascarpone
- 40 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 5-6 pere tăiate cubuleţe

Siropul:

- 1 linguriţă de ness şi 1 linguriţă de zahăr dizolvate în 200 ml apă fiartă

Se cern făina, praful de copt şi cacaoa şi se amestecă apoi cu zahărul, ouăle bătute bine, uleiul, esenţa de rom şi merele rase. Se dă aluatul la cuptor la foc potrivit, într-o formă rotundă de tort cu pereţii detaşabili, bine unsă cu unt şi dată cu făină.

Se stinge focul când scobitoarea introdusă în aluat iese aproape curată (ceva urme de cacao tot se vor vedea…)

Între timp se topeşte ciocolata la bain marie. Dupa ce se răceşte puţin, se amestecă cu crema mascarpone şi zahărul pudră. Secretul ca să nu iasă foarte dulce este să punem la sfârşit în cremă un praf de sare.

Când s-a răcit blatul, se scoate din forma de tort şi se taie în două. Se însiropează bine ambele felii, se unge bine felia de la bază cu aproximativ o treime din cremă, apoi se pune jumătate din cantitatea de pere tăiate cubuleţe şi se aşează deasupra a doua felie.

Apoi se unge toată suprafaţa tortului cu restul cremei, se pun deasupra cubuleţele de pere (restul) şi se dă la frigider câteva ore.

Sursa: rador.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată