Tort cu două feluri de ciocolată şi cireşe
Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva ingrediente de care am avut nevoie pentru a lega mai bine crema, am mânca din el şi am slăbi! (dar să nu exagerăm)
29 Iunie 2016, 09:33
Vom prepara două straturi de blat cu ciocolată amăruie – peste 75% cacao – despre care se ştie ca nu îngraşă. Pentru fiecare blat avem nevoie de următoarele:
4 ouă
80 de grame de ciocolată amăruie
(înmulțind cu 2: 8 ouă şi 160 de grame de ciocolată în total)
Ciocolata se topeşte la bain marie. Ouăle se separă. Gălbenuşurile se amestecă cu ciocolata topită (după ce s-a răcit puțin). Albuşurile se bat spumă si se adaugă în amestec.
Se coc pe rând blaturile la foc mic, într-o tavă de tort cu fundul detaşabil, tapetată cu hârtie de copt şi unsă pe margini cu unt şi presărată cu pesmet.
Blatul trebuie să aibă o consistență pufoasă. Nu se ține la cuptor mai mult de 10 minute (depinde de cuptor). Se lasă la răcit şi apoi se desprinde cu mare grijă foaia de copt de pe fundul blatului (aici este nevoie de un pic de dexteritate).