Tort cu mere și migdale, rețetă fără gluten
Când vrei să prepari un desert delicios, poți face un tort cu blat pufos, chiar și fără a folosi făină sau unt.
23 Octombrie 2015, 04:41
Faina se inlocuieste cu migdale macinate, untul cu un strop de ulei vegetal. Merele ofera acel gust deosebit, iar reteta se prepara usor si rapid, fiind potrivita daca urmezi un regim alimentar fara gluten.
Ingrediente piure de mere
3 mere mari (soiul Braeburn, de preferinta), o lingura suc de lamaie, doua lingurite de zahar
Ingrediente blat
8 oua mari, 325 g migdale macinate, 275 g zahar, o lingura suc de lamaie, 50 g fulgi de migdale, o lingurita zahar pudra (pentru decor)
Pentru inceput, prepara piureul de mere. Curata fructele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le intr-o cratita cu o lingura de suc de lamaie, proaspat stors. Adauga zaharul, acopera cu un capac si lasa la foc mic timp de 10 minute sau pana cand merele devin foarte moi.
Foloseste o lingura de lemn sau o furculita pentru a zdrobi merele si lasa-le la racit.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o forma de tort, unge cu putin ulei vegetal, acopera cu hartie de copt.
Transfera piureul de mere intr-un robot de bucatarie, sparge deasupra ouale, adauga migdalele macinate, zaharul si sucul de lamaie. Poti cumpara la pachet migdale macinate sau le poti zdrobi in blender inainte. Pulseaza pana cand obtii o consistenta omogena, apoi toarna aluatul format, folosind o spatula, in forma de tort.
Presara deasupra fulgi de migdale si lasa la copt timp de 45 de minute. Verifica dupa 35 de minute, temperatura cuptorului poate varia si se poate sa fie gata mai devreme sau din contra, poate fi nevoie sa lasi mai mult.
Tortul cu mere si migdale se consuma cald, dar este bun si cand se raceste. Poti decora cu zahar pudra, pentru un aspect deosebit.