Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu mere și migdale, rețetă fără gluten

Când vrei să prepari un desert delicios, poți face un tort cu blat pufos, chiar și fără a folosi făină sau unt.

23 Octombrie 2015, 04:41


Faina se inlocuieste cu migdale macinate, untul cu un strop de ulei vegetal. Merele ofera acel gust deosebit, iar reteta se prepara usor si rapid, fiind potrivita daca urmezi un regim alimentar fara gluten.


Ingrediente piure de mere

3 mere mari (soiul Braeburn, de preferinta), o lingura suc de lamaie, doua lingurite de zahar

Ingrediente blat

8 oua mari, 325 g migdale macinate, 275 g zahar, o lingura suc de lamaie, 50 g fulgi de migdale, o lingurita zahar pudra (pentru decor)

Pentru inceput, prepara piureul de mere. Curata fructele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le intr-o cratita cu o lingura de suc de lamaie, proaspat stors. Adauga zaharul, acopera cu un capac si lasa la foc mic timp de 10 minute sau pana cand merele devin foarte moi.

Foloseste o lingura de lemn sau o furculita pentru a zdrobi merele si lasa-le la racit.

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o forma de tort, unge cu putin ulei vegetal, acopera cu hartie de copt.

Transfera piureul de mere intr-un robot de bucatarie, sparge deasupra ouale, adauga migdalele macinate, zaharul si sucul de lamaie. Poti cumpara la pachet migdale macinate sau le poti zdrobi in blender inainte. Pulseaza pana cand obtii o consistenta omogena, apoi toarna aluatul format, folosind o spatula, in forma de tort.

Presara deasupra fulgi de migdale si lasa la copt timp de 45 de minute. Verifica dupa 35 de minute, temperatura cuptorului poate varia si se poate sa fie gata mai devreme sau din contra, poate fi nevoie sa lasi mai mult.

Tortul cu mere si migdale se consuma cald, dar este bun si cand se raceste. Poti decora cu zahar pudra, pentru un aspect deosebit.

Sursa: curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune