Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort cu mere și migdale, rețetă fără gluten

Când vrei să prepari un desert delicios, poți face un tort cu blat pufos, chiar și fără a folosi făină sau unt.

23 Octombrie 2015, 04:41


Faina se inlocuieste cu migdale macinate, untul cu un strop de ulei vegetal. Merele ofera acel gust deosebit, iar reteta se prepara usor si rapid, fiind potrivita daca urmezi un regim alimentar fara gluten.


Ingrediente piure de mere

3 mere mari (soiul Braeburn, de preferinta), o lingura suc de lamaie, doua lingurite de zahar

Ingrediente blat

8 oua mari, 325 g migdale macinate, 275 g zahar, o lingura suc de lamaie, 50 g fulgi de migdale, o lingurita zahar pudra (pentru decor)

Pentru inceput, prepara piureul de mere. Curata fructele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le intr-o cratita cu o lingura de suc de lamaie, proaspat stors. Adauga zaharul, acopera cu un capac si lasa la foc mic timp de 10 minute sau pana cand merele devin foarte moi.

Foloseste o lingura de lemn sau o furculita pentru a zdrobi merele si lasa-le la racit.

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o forma de tort, unge cu putin ulei vegetal, acopera cu hartie de copt.

Transfera piureul de mere intr-un robot de bucatarie, sparge deasupra ouale, adauga migdalele macinate, zaharul si sucul de lamaie. Poti cumpara la pachet migdale macinate sau le poti zdrobi in blender inainte. Pulseaza pana cand obtii o consistenta omogena, apoi toarna aluatul format, folosind o spatula, in forma de tort.

Presara deasupra fulgi de migdale si lasa la copt timp de 45 de minute. Verifica dupa 35 de minute, temperatura cuptorului poate varia si se poate sa fie gata mai devreme sau din contra, poate fi nevoie sa lasi mai mult.

Tortul cu mere si migdale se consuma cald, dar este bun si cand se raceste. Poti decora cu zahar pudra, pentru un aspect deosebit.

Sursa: curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată