Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tort de clătite cu cremă de lămâie

Cel mai simplu și mai rapid desert, clătitele. Le poți scoate din anonimat făcând un tort de clătite cu cremă de lămâie.

28 Septembrie 2015, 10:24


Pentru asta, vei face lemon curd, o pasta fina de lamaie si unt, cu un gust ce va satisface chiar si cele mai pretentioase papile gustative. Iar pentru a imblanzi putin gustul de lamaie, o vei combina cu o crema de mascarpone.

Daca ai de gand sa faci aceast desert deosebit, pregateste-te din timp, vei avea nevoie de lamai bio. Altfel, nu este un tort care se face greu.

Ingrediente

Pentru clatite: un litru de lapte, 400 g de faina, 4 oua, 75 ml de ulei, 50 g de unt topit, 40 g de zahar, doua linguri de Grand Marnier sau Cointreau, un praf de sare.

Pentru lemon curd: doua lamai, 150 g de zahar, 4 oua, 100 g de unt.

Pentru crema: 250 g de mascarpone, 50 g de smantana, o lingura de zahar pudra, coaja a doua lamai.

Pentru lamaile confiate: 3 lamai bio, 175 g de zahar, 375 ml de apa.

Clatite

Amesteca faina si zaharul. Bate ouale cu sare, pune-le in faia si amesteca pana obtii o pasta fara cocoloase. Dezleaga cu lapte, apoi pune untul, uleiul si alcoolul. Lasa pasta de clatite sa se odihneasca doua ore la temperatura camerei.

Citeste continuarea reteteti AICI

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune