Tort Joffre. O delicatesă „inventată” pe Calea Victoriei
Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 10 ouă, 500 g unt, 100 g cacao, 500 g zahăr, 125 ml apă, 1 lingură făină, 2 linguri de pesment fin, 2 plicuri zahăr vanilat, esenţă de rom, 1 linguriţă de ness.
13 Iulie 2015, 07:30
Mod de preparare:
1. Pui la fiert cacaua, zahărul şi apa, laşi să clocotească cinci minute. Dai deoparte şi laşi să se răcească puţin.
2. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă şi pui trei linguri de zahăr.
3. Adaugi, pe rând, gălbenuşurile peste cacaua caldă. Amesteci şi împarţi compoziţia în trei părţi.
4. Pui făina peste o parte de cremă, presari pesmetul, amesteci, adaugi albuşurile spumă şi le încorporezi, uşor, de sus în jos.