Zamă de crupe (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Ori sărăcia cruntă a spulberat tot avutul iar vaca „s-a starpit“ de scârbă și înfometare, ori păcatele sunt mari iar cerințele postului pe măsură, altfel nu se explică zama, „ciorba“ astă, mai golașă decât traista unui pensionar ceapist.
09 Februarie 2017, 12:26
Daca a dat un pospai de caldura de-au iesit primele ierburi, n-ar fi rau (ce-ar putea face rau unei asemenea ape chioare?) sa tocati si niste verdeata, ori sa stricati un ou in doua linguri de smantana, sa-i mai dea miez, c-altfel zama asta va dobori pe oricine (dar ma prind pe o ciorba de gaina de curte cu taietei de casa ca nimeni nu va strica nimic pe o fiertura de crupe, intrucat ea nu va parasi niciodata paginile acestei carti - cine-i nebun sa-si ia zilele in felul asta dureros?).
Ingrediente
1 blid de crupe (pasat, spartura de porumb)
1 ceapa
1 ulcica de zeama de varza
1 morcov
1 capatana de usturoi
sare