Zamă de găină ca la Neamț (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Tărâm magic, născător de legende (de tot felul), centru spiritual înțesat de mânăstiri, o lume de cultură și artă populară străveche, un fel de patrie mai mică pentru o mare literatură vorbind de Ceahlău și de Ozana cea frumoasă (am uitat ceva sau pe cineva?), dealurile de la poalele munților Stânișoarei, din ținutul Neamțului au născut și această zeamă răspicat acrișoară, ce are misiunea sacră de a limpezi nesiguranța dimineților încețoșate de nopți răvășite, pierdute, fără nici o legătură cu castitatea sau sărăcia monahica din vecinătate.
15 Septembrie 2016, 08:36
Ingrediente
1 gaina
1 jumatate de litru de bors
1 jumatate de litru de zer de putinei
1 canita cu moare de muraturi
1 farfurie de muraturi
Zarzavat:
ceapa
morcovi
pastarnac
gulioare
telina
patrunjel
praz
Verdeata:
loboda
patrunjel
podbal
macris
cam 2 farfurii cu tocmagi facuti din oua,
sare si faina cata poate intra si ramane
MOD PREPARARE
Citeste continuarea retetei pe Bucataria lui radu
Sursa foto: gustosel.com