Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)
O supă-ciorbă cu foarte mult zarzavat, „bruscata“ de pâinea uscată, rămasă de alaltăieri.
21 Martie 2017, 13:53
Borșul rusesc se face ca borșul cu carne de vită însă pe lângă ceapă și pătrunjel se mai pun: sfecle, morcovi, varză verde, cartofi, țelină rădăcină, taete mărunt, ca taeteii. Borșul acesta cere carne grasă, de gât de bou ori coadă de vacă. El nu se direge, căci e foarte gustos.
Îl fac mult sătenii bogați și cei ce taie vite prin sate. (Lupescu)
Ingrediente
1 ceapa
2 morcovi
1 telina mica
1 varzuca
1-2 dovlecei
1 sfecla rosie mica
1 pastarnac
1 patrunjel
2 cartofi
2 oua
1 pahar de smantana
sare
bucati de paine de casa, veche
patrunjel, marar verde