Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)
O supă-ciorbă cu foarte mult zarzavat, „bruscata“ de pâinea uscată, rămasă de alaltăieri.
16 Noiembrie 2016, 16:53
Borsul rusesc se face ca borsul cu carne de vita insa pe langa ceapa si patrunjel se mai pun: sfecle, morcovi, varza verde, cartofi, telina radacina, taete marunt, ca taeteii.
Borsul acesta cere carne grasa, de gat de bou ori coada de vaca. El nu se direge, caci e foarte gustos. Il fac mult satenii bogati si cei ce taie vite prin sate. (Lupescu)
Ingrediente
1 ceapa
2 morcovi
1 telina mica
1 varzuca
1-2 dovlecei
1 sfecla rosie mica
1 pastarnac
1 patrunjel
2 cartofi
2 oua
1 pahar de smantana
sare
bucati de paine de casa, veche
patrunjel, marar verde