-

Un croitor român cu suflet de aur din Ischia coase măşti şi le oferă gratis italienilor

Ştefan Ilasi, are 44 de ani, şi locuieşte în Italia de 15 ani. Este născut în România, dar la Ischia, talentul său înnăscut pentru croitorie este în slujba unuia dintre cele mai renumite hoteluri de pe insulă, Regina Isabella Resort.

De-a lungul deceniilor, hotelul a fost destinaţie de vacanţă pentru cei mai mari actori - de la Liz Taylor la Nicolas Cage - şi cei mai mari magnaţi ai industriei. El are grijă de uniformele personalului din hotel, cu o atenţie minuţioasă şi nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Însă, odată cu pandemia de coronaviorus, nu se ştie când va fi redeschis hotelul, pentru a-i întâmpina din nou pe turiştii din toată lumea. Aşa că el a decis să coase în continuare, dar pentru o cauză nobilă.
"Când am aflat că nu există măşti în jur, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez şi să le dăruiesc. Stofă şi pricepere, până la urmă, nu este nevoie de multe. Am făcut mai întâi vreo douăsprezece pentru prieteni. Lavabile şi refolosibile, au chiar şi unele decoraţiuni pentru a face copiii să zâmbească. Apoi, aproximativ o sută, pentru oricine îmi cere". Pe Facebook s-a răspândit vestea imediat, mulţi i-au cerut lui Ştefan o mască, iar el a refuzat prompt chiar şi micile remuneraţii. "O fac cu inima", explică el. Acum va fi obligat să cumpere mai multă stofă, nu va înceta să coase. Ştefan este un croitor artizan de nivel înalt, un bărbat cu inima de aur. "Nu ştiu când se va termina această situaţie, sper că în curând. Din România mă sună îngrijoraţi, din cauza ştirilor pe care le aud despre Italia, încerc să-i liniştesc". Şi, între timp, coasă măşti pentru locuitorii insulei Ischia.

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite