-

Plămân, ficat, inimă: complicații ale covid-19

Scris de

Plămân, ficat, inimă - iată câteva complicații ale covid-19 pe care trebuie să le abordăm cu multă seriozitate.

Epidemia COVID-19 a făcut ravagii în întreaga lume de la debutul său la sfârșitul anului 2019. Un nou studiu publicat în Canadian Medical Association Journal a făcut un bilanț al complicațiilor cel mai frecvent întâlnite la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Plămân, ficat, inimă: complicațiile covid-19 la frică
În 8 din 10 cazuri, persoanele cu COVID-19 dezvoltă simptome ușoare. Cu toate acestea, unii pacienți întâmpină complicații semnificative. O echipă științifică american-canadiană a făcut un bilanț al tulburărilor cele mai prezente la acești pacienți grav afectați de boală.

COVID-19: mai mult de jumătate dintre pacienți au fost spitalizați
Deși știam puțin despre COVID-19 când a apărut la sfârșitul anului 2019, principalele sale simptome sunt acum bine cunoscute: tuse uscată, oboseală, febră, probleme de respirație, pierderea gustului și a mirosului, diaree ...

Complicațiile și efectele pe termen lung sunt în centrul multor cercetări. „Înțelegerea setului complet de afecțiuni asociate poate ajuta la prognostic, poate ghida deciziile de tratament și poate informa mai bine pacienții despre riscurile lor reale pentru diversele complicații ale COVID-19 raportate în literatură și în mass-media”, scrie dr. William Murk, de la Jacobs. Facultatea de Medicină și Științe Biologice și Universitatea din Buffalo (SUA) în articolul publicat în Canadian Medical Association Journal.

Omul de știință și colaboratorii săi de la Universitatea din Toronto au analizat cererile de îngrijire ambulatorie și internată de la mai mult de 70.000 de pacienți care au dat test pozitiv pentru COVID-19 în perioada 1 martie - 30 aprilie 2020. Mai mult de jumătate dintre pacienți au fost spitalizați și aproximativ 5% au fost admise la terapie intensivă. Această lucrare le-a permis să identifice principalele complicații de care trebuie să se teamă atunci când se dezvoltă boala.

În timp ce, spre deosebire de rezultatele altor studii, COVID-19 nu pare să fie asociat cu un risc mai mare de accident vascular cerebral, echipa confirmă existența mai multor complicații, toate prezentate în prezentarea noastră.

Articole înrudite