-

OMS, îngrijorată de degradarea situaţiei sanitare în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de degradarea situaţiei sanitare în Europa, unde numărul de infecţii noi de COVID-19 raportate zilnic creşte mai mult decât în alte regiuni ale lumii.

Potrivit datelor oficiale la nivel european, România se află pe locul 3, într-un clasament tragic al deceselor înregistrate în ultimele şapte zile. Daniela Coman transmite.
Reporter: Suntem din nou epicentrul epidemiei. Rata actuală de transmitere este ridicată în mai multe ţări, iar dacă tendeninţa se menţine, am putea înregistra o jumătate de milion de noi decese până în februarie, a avertizat directorul pentru Europa al Organizaţiei, Hans Kluge. Numărul de cazuri noi creşte de aproape şase săptămâni, fiind de jur de 250.000 raportate zilnic ca şi numărul de decese asociate infecţie cu COVID-19, în medie, 3.600 pe zi, potrivit datelor oficiale. Situaţii complicate trăiesc în prezent ţările din estul Europei, care au o acoperire vaccinală foarte slabă. Cele mai multe decese raportate în ultimele şapte zile au fost în Rusia - peste 8.000, Ucraina - 3.800 şi României - 3.100. Majoritatea covârşitoare a pacienţilor care mor în spitale nu aveau schema de vaccinare completă. Semnale de alarmă vin şi din Marea Britanie şi Belgia, confruntate cu o explozie de cazuri noi în ultima perioadă. Număr record de infectări în Germania, în rândul nevaccinaţi lor, în ultimele 24 de ore, aproape 34.000 teste pozitive, situaţie cu care ţara nu s-a mai confruntat din decembrie, anul trecut. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemia s-a relansat în Europa din cauza vaccinării insuficiente şi a relaxării restricţiilor.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite