-

SFATULPARINTILOR.RO. Plante de apartament care absorb umiditatea din aer

Un mediu cald, cu umiditate în aer, este un teren de reproducere pentru bacterii și mucegai, iar mediul înconjurător poate fi casa ta dacă nu ești atent.

Prea multă umiditate interioară poate provoca daune, dar este posibil să puteți diminua efectele din casă, păstrând câteva plante de interior specifice.

Atunci când sunt utilizate în combinație cu alte soluții de umiditate, aceste plante pot ajuta la absorbția lipsei nedorite și a riscului de mucegai.

Oamenii nu sunt constienti in totalitate de abilitatile extraordinare ale plantelor de a crea in locuinta un microclimat excelent. Pe langa faptul ca oxigeneaza atmosfera, plantele de apartament pot absorbi umiditatea in exces.

Iata 5 plante care absorb umiditatea din aer.

1. Crinul pacii (Spathiphyllum)

Se spune despre aceasta planta ca aduce fericirea si dragostea in casa. In plus, absoarbe umiditatea si distruge sporii de mucegai. Plantei ii place o temperatura de 18 grade Celsius.

2. Arborele de cafea (Coffea)

Exista peste 100 de tipuri diferite de arbori de cafea. Oamenii aleg, de cele mai multe ori, variantele Arabica sau Congoleza, insa productia poate incepe abia dupa 5-6 ani, de aceea este indicat sa cumperi o planta matura. Planta are nevoie de umbra si apa.

Ea absoarbe excesul de umiditate si ofera un miros tropical minunat, mai ales cand este in floare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite

 • Elefanţi care să adulmece bombe? Nu e deloc absurd, crede armata americană

  „Înarmaţi” cu un miros ascuţit, câinii au o lungă istorie în detectarea explozivilor. Şobolanii antrenaţi detectează mine terestre rămase din războaiele africane.

 • GASTROART.RO. Caragiale și berăriile lui falimentare. Mică istorie romanțată

  C-o fi fost grecotei sau armân, ori poate corcitură dintr-acestea două (sau, și mai rău, dintre alte câteva neamuri balcanice), Caragiale s-a așezat singur în insectarul istoriei, clamându-și o ascendență romanțată culinară, ca să-și justifice apucăturile de cârciumar.

  Venit din Idria, un mic orăşel aflat acum în Slovenia, pe atunci grecesc şi locuit de albanezi, ca bucătar în suita fanariotului Caragea, Ştefan Caraialis îi lasă moştenire genetică nepotului său ţeasta teşită de neam de plăcintari, de la tăvile cu aluaturi cărate pe cap din moşi-strămoşi.

 • GASTROART.RO. Efectele globalizǎrii asupra practicilor alimentare

  Referindu-ne la practicile alimentare contemporane, câteva întrebari ne vin în minte atunci când ne gândim la calitatea şi siguranţa alimentelor. Ce înseamna calitatea în sistemul alimentar? Cât depinde ea de efectele globalizarii? Cât de mult s-a schimbat felul în care mănâncă generaţia actuală comparativ cu generaţiile anterioare? Cât de naturale şi sănătoase sunt alimentele cu care ne hranim? Sunt ele produse industrial la scala globala sau tradiţional şi local?

 • YVE.RO. Aceasta sunt profesiile perfecte pentru tine, conform semnului tău zodiacal

  Alegerea profesiei corecte poate fi o perspectivă covârșitoare. Există destule persoane care au știut întotdeauna (se pare) ce să facă în viață.

  Acești indivizi ar fi știut de la o vârstă fragedă ce vroiau să facă și, în consecință, și-au planificat toate deciziile cu acest scop în minte.