-

Lista medicamentelor după care nu ai voie să bei alcool

Ne afectează consumul de medicamente combinat cu alcool? Mai mult decât v-ați putea închipui. Probleme hepatice. Respiratie dificilă. Confuzie și amețeli. Chiar supradoză și moartea în unele cazuri.

Evident, aceste interacțiuni nu se întâmplă de fiecare dată fiecărei persoane care bea accidental în timp ce ia un medicament ... dar în funcție de starea generală a sănătății, funcția hepatică și alte variabile, aceste efecte secundare ar putea afecta pe oricine.

Cu alte cuvinte: Nu beți alcool dacă luați și medicamente care pot interacționa cu el. (PM)

Medicamente după care nu ai voie să bei alcool pentru că îţi pun în pericol viaţa

De cele mai multe ori, combinaţia dintre alcool şi medicamente nu aduce vești bune, dar majoritatea oamenilor tind să abordeze această conjunctură ca pe un lucru normal, o obişnuinţă; una deloc benefică, ce poate duce până la situaţii grave, inclusiv deces.

Astfel, acest tip de comportament poate fi evitat prin informațiile oferite de către specialişti oamenilor şi a atragerii atenţiei asupra consecinţelor nefaste pe care alcoolul le poate potenţa în timpul tratamentului medicamentos.

Oamenii cunosc doar faptul că nu se recomandă ca antibioticele să fie însoţite de alcool. Nimic mai adevărat, însă şi medicamentele banale care se iau pentru dureri de cap sau articulaţii, indiferent pentru ce anume sunt responsabile, şi ele pot cauza neplăceri.

Este bine ştiut că, în momentul consumului de alcool, oamenii sunt uşor ameţiţi, nu mai au stăpânire pe mişcările lor, nu mai au capacitate de concentrare. Ei bine, aceste simptome se pot regăsi şi la unele medicamente. Dacă în paralel se consumă şi alcool, efectele pe care ar trebui să le aibă medicamentele se pot reduce, pot dispărea sau chiar să devină mult mai puternice.

Cele care sunt mai predispuse la consecinţe mai puţin plăcute sunt femeile şi persoanele vârstnice.

De asemenea, consecinţele consumării alcoolului cu medicamente pot varia în funcţie de cât timp s-a scurs între cele două activităţi, dar şi de cantitatea de alcool consumat. Încă un lucru care trebuie amintit îl reprezintă compoziţia medicamentelor.

Unele substanţe din medicamente pot reacţiona sau nu, fiind prezente/absente acţiuni ce rezultă din acest complex: alcool-medicament.

Un alt punct de interes pe care îl ridică această situaţie este locul unde are loc metabolizarea atât a medicamentelor, cât şi a alcoolului.

Ficatul este organul care se ocupă cu procesarea nutrienţilor şi, de aceea, se recomandă atenţie, pentru că el poate obosi şi va da o stare de rău, va creşte durata de metabolizare a medicamentului şi nu va mai ajunge la timp să calmeze/trateze şi se va prelungi durata de disconfort, va creşte riscul de producere a efectelor secundare ale medicamentelor, iar cantitatea mare de alcool ingerată poate îngreuna procesele organismului şi implicit activitatea sa.

Citeste continuarea pe yve.ro

Sursa foto: pixabay.com