-

De ce este considerată gheara-diavolului planta antidureri

Folosită adesea pentru ameliorarea durerilor reumatice, gheara-diavolului conține substanțe cu proprietăți analgezice și puternic antiinflamatoare. Remediile din această plantă calmează durerile și îmbunătățesc flexibilitatea articulațiilor.

Denumirea plantei provine de la fructul său spinos, în formă de gheară, însă chiar dacă are un nume respingător, planta este frecvent folosită și recomandată de medicii fitoterapeuți. Datorită principiilor active, gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor zece cel mai eficiente plante din farmacia verde.

Planta este un bun remediu contra dureri

Indiferent de localizarea durerilor, preparatele cu gheara-diavolului ameliorează disconfortul produs de dureri. De exemplu, în caz de carii și abcese, extractul de plantă face mai suportabilă durerea, până la rezolvarea problemei prin tratament propus de stomatolog.

Nevralgiile și durerile intercostale pot fi îmblânzite tot prin administrarea acestei plante. Gheara-diavolului elimină durerile și inflamația, acționând ca un calmant clasic, procurat din farmacii.

Poți apela la tratamentele cu gheara-diavolului și în caz de indigestie, pentru că poate crește cantitatea de suc gastric și de bilă secretată, îmbunătățind digestia. Aduce beneficii și în caz de dispepsie, anorexie și alte tulburări alimentare.

Află ce afecțiuni poți trata cu gheara-diavolului.