-

INCOMEMAGAZINE.RO Poveste de viață! A fost milionar și iată ce a ajuns!

Mulți sunt cei care și-ar dori, din când în când, să fugă de zbuciumul cotidian, de problemele lumii civilizate, refugiindu-se undeva, pe o insulă pustie și tăcută. David Glasheen chiar a trecut de la vorbe la fapte!


Glasheen, in varsta de 73 de ani, traieste de aproape doua decenii pe insula Restoration Island. A fost, candva, un prosper om de afaceri, averea lui fiind estimata la 28,4 milioane de dolari. Dar, in contextul crizei bursiere din 1997, a pierdut aproape tot, astfel ca, zece ani mai tarziu, a luat marea hotarare.

Fostul intreprinzator s-a instalat intr-o fosta cladire militara impreuna cu singurul sau prieten, cainele Polly. Falimentul, dar si despartirea de sotie l-au pus pe ganduri ... Ce va face mai departe, este cazul sa-si schimbe modul de viata? Decizia de a se izola a luat-o dupa o discutia cu o tanara, care i-a vorbit despre visul ei de a-si petrece o mare parte a timpului pe o insula pustie.

"Cand am ajuns aici, eram bolnav dupa bani, banul distruge omul", spune Glasheen, amintindu-si de acea perioada. Totusi, chiar daca duce o viata "deconectata", putandu-se bucura din plin de liniste si de natura unui loc absolut superb, el are acces la electricitate gratie unui panou solar si a unui generator, care-i permit sa urmareasca emisiunea preferata "Britain's Got Talent" si sa fie la curent cu ce se intampla in restul lumii.

Singurul sau regret este ca nu are cu cine sta de vorba, chiar daca, uneori, mai vin turisti sa se convinga ca povestea fostului milionar nu este o inventie de presa. "Cand esti singur, lipsa dialogului se resimte mai acut. Sunt momente cand singuratatea devine trista si vrei sa vezi si alti oameni in jurul tau", recunoaste Glasheen.

Fostul om de afaceri are permisiunea de intra in fiecare an in Cairns, un oras de coasta din Queensland pentru a-si cumpara produse esentiale, printre care orez, zahar, ulei si pentru mici placeri personale. Alegerea sa nu este insa neconditionata.

Cand a semnat cu statul australian un contract pe 43 de ani care-i asigura dreptul de a duce aceasta viata lipsita de griji, fostul milionar s-a angajat sa dezvolte infrastructuri turistice in valoare de 200.000 de dolari.

Daca vrea sa plece de aici? Nu. "Este locul ideal. Aici gasesti serpi, scorpioni, crocodili, dar nu sunt hiene si nici atacuri teroriste, asa cum se intampla in multe locuri ale lumii. Vreu sa mor aici. Unde m-as putea duce in alta parte? Este paradisul meu pe Pamant!", spune fostul om de afaceri.

 

Sursa: incomemagazine.ro