-

INCOMEMAGAZINE.RO CIA: Acces liber la mii de documente despre războiul rece și OZN-uri

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite, CIA, a publicat pe pagina să electronică aproape 13 milioane de pagini de documente desecretizate, ce cuprind informații legate de activitatea serviciului secret pe durată unora dintre cele mai grave crize din a doua jumătate a secolului trecut: războiul coreean, cel din Vietnam, războiul rece, dar și despre OZN-uri.


Pana acum, respectivele documente puteau fi accesate doar de pe patru computere ale Arhivei nationale din statul Mariland. Acum, ele pot fi citite pe site-ul bibliotecii-online a CIA prin baza CREST (CIA Records Search Tool).

"Accesul la aceasta colectie cu valoare istorica nu mai este limitat geografic", a precizat CIA prin vocea unuia dintre responsabilii sai, Joseph Lambert.

Printre documentele postate se numara inclusiv proiectul "Tunelului de la Berlin", care a purtat numele de cod "Operatiunea aur" si care a fost o actiune comuna lansata de CIA si serviciile de spionaj ale Marii Britanii pentru a tine sub observatie Statul major al armatei sovietice din Berlin.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro